Dünya genelindeki etkinliğini her geçen gün daha fazla artıran e-ticaret, sınırları ortadan kaldırması ve en kaliteli ürünlere en cazip fiyat seçenekleriyle ulaşmayı mümkün hâle getirmesi ile öne çıkar. E-ticaret ödeme sistemlerinde satıcı ya da müşteri olarak ilgilenen herkesin en çok merak ettiği konular arasında, ödeme güvenliği de bulunur. E-ticarette kullanılan ödeme yöntemleri, gelişen pazara ve ticaret sistemlerine kolayca entegre olan yeni teknolojiler sayesinde son derece güvenli bir yapı sergiler. E-ticarette kullanılan ödeme ve tahsilat yöntemleri hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu yazının devamında bulabilirsiniz.

E-Ticaret Ödeme Sistemleri Nelerdir?

E-ticarette kullanılan en yaygın yöntemlerin başında kredi kartı gelir. Kredi kartı kullanımı, müşterilere taksit avantajı sunar. Özellikle yüksek fiyatlı ürünlerde kredi kartı kullanımı sıklıkla tercih edilmektedir. SSL güvenlik sertifikasına sahip olan tüm e-ticaret siteleri, kredi kartıyla satış yapabilir. SSL güvenlik sertifikası, müşterilerin kullanıcı adı, şifre, kart numarası, kart şifresi gibi bilgilerinin güvende tutulması amacıyla uygulanan bir yöntemdir ve e-ticaret sitelerini siber saldırılara karşı korur.

Sanal kredi kartları da e-ticarette sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Sanal kredi kartları, sahip olduğunuz kredi kartına bağlı olarak banka uygulamalarında oluşturulur. Ve farklı bir kart numarasına sahip olmaları sayesinde asıl kartınızı güvende tutar. Sanal kartların limiti kullanıcılar tarafından belirlenir. Böylece kredi kartınızı ve şifresini kullanmadan kredi kartı limitinizle güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmenizi sağlar.

Detaylı bilgi için Sanal Kart Nedir? blog yazımızı okuyabilirsiniz.

E-ticaret sitelerinde kredi kartı, banka kartı ya da sanal kartla alışveriş yapılabilmesi için sitenin sanal pos altyapısına sahip olması da şarttır. Sanal pos altyapısı, bankalar tarafından sağlanır ve bu hizmetten faydalanabilmeniz için ticari bir şirketinizin bulunması gerekir. Herhangi bir şirketi olmayan bireyler, sanal pos hizmetinden yararlanamaz ve kartla satış işlemi gerçekleştiremez.

E-ticaret ödeme sistemleri arasında kapıda ödeme, EFT, havale gibi seçenekler de yer alır. Kapıda ödeme, gönderdiğiniz ürünün fiyatının kargo şirketi aracılığıyla tahsil edilmesi anlamına gelir. EFT ve havale gibi yöntemlerde ise herhangi bir hesap numarası aracılığıyla ödeme alınır.

Kapıda ödeme, müşterilerin fikir değiştirme ya da evde bulunamama ihtimalleri nedeniyle satış işlemlerinin iptal edilmesine yol açar. EFT ve havale yöntemleri; ürünü satın almadan ödeme yapmak istemeyen pek çok müşteriler tarafından güvensiz karşılanır. Bu durumda satış hacminizin daralmasına yol açar.

E-Ticarette En Etkili Tahsilat Sistemleri Nelerdir?

Satın alma ve tahsilat işlemlerinde en etkili ve güvenli yöntemler arasında ödeme kuruluşları bulunmaktadır. Ödeme kuruluşları; satıcı ve müşteri açısından işlem güvenliğinin üst noktasıdır. Ödeme kuruluşları tarafından hazırlanan ön ödemeli kartlar limit belirleme avantajı sunar. Ve hızlı işlem garantisi sayesinde müşterilerin satın alma işlemlerini güvenli bir hale getirir.

Ödeme kartları, müşterilerin gerçek banka ve kredi kartı bilgilerini kullanmadan işlem yapabilmesini sağlar. Ödeme kartları, çocuklu aileler için de son derece ciddi bir güvenlik sağlar. Bazen çocuklar, ailesinin kredi kartlarını habersiz bir şekilde kullanarak yüksek miktarlarda alışveriş işlemi yapabilmektedir. Ödeme kuruluşlarına ait kartlar, çocuklarınıza belirli sınırlar tanımlayabilmenizi sağlar. Ve çocuklarınızın harcamalarını kontrol altında tutabilmenizi kolaylaştırır.

Satıcılar için büyük avantajlar sunan ödeme kuruluşları, e-ticarette ödeme sistemleri ile problemler yaşamanızın önüne geçer. E-ticaret sitesinden ödeme alma, kimi durumlarda son derece uzun işlemler gerektirir. Bu durum vakit kaybı yaşamanıza neden olur.

İşletmenizin nakit akışını ödeme kuruluşları ile hızlandırabilirsiniz. Sattığınız ürün yada hizmetin ödemesini uygun komisyon oranları ile tahsil edebilirsiniz. Ödeme kuruluşları sayesinde sanal pos kullanma zorunluluğunuz kalmaz. Sizin için en avantajlı ödeme ve tahsilat fırsatlarını ise Param.com.tr’de bulabilirsiniz.

Comments are closed.