E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren pek çok firma, hızlı bir şekilde büyüme amacı taşır. E-ticarette daha çok satış yapma başarısına ulaşmak için ilk olarak verileri doğru şekilde okumanız gerekir. Eğer siz de e-ticaret satışlarınızı kısa sürede artırmak ve şirketinizi büyütmek isterseniz sizin için özel olarak derlenen e-ticarette growth hacking yöntemlerinden yararlanabilirsiniz.

E-ticarette Hızlı Büyüme İçin Veri Analitiği Nasıl Yapılır?

E-ticaret faaliyetlerinde bulunan bir internet siteniz varsa satışa koyduğunuz ürünlerin ne sıklıkta incelendiğini ve sayfalarınızı ziyaret edenlerin ne kadar sipariş verdiğini dikkatle incelemeniz önemlidir. E-ticarette hızlı bir şekilde başarılı olmanın sırrı, geleneksel ticaret yöntemlerinde olduğu gibi doğru ürünü doğru müşteriyle ideal fiyatlarla bir araya getirmektir. Bu yüzden müşterilerin ilgisini çeken ürün çeşitlerini tespit etmenizde ve bu ürünlerin sayısını artırmanız fayda sağlayacaktır. Müşterilerinizin sıklıkla ziyaret ettiği ancak yüksek satış rakamlarına ulaşamayan ürün sayfalarında ise fiyatlandırma politikanızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Ürününüz müşterilerin önemli ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklere sahip olsa da yanlış fiyatlandırma sebebiyle yeterli ilgiyi görmeyebilir. Bu durumda rakiplerinizi analiz etmeniz, muadil ürünlerin başka satıcılar tarafından nasıl fiyatlandırıldığını incelemeniz ve doğru fiyatı tespit etmeniz fayda sağlar. Rakip markaların indirim ve kampanya dönemlerini takip etmeniz ve benzer etkinlikler düzenlemeniz de en etkili e-ticaret dönüşüm oranlarını artırma yöntemleri arasında kabul edilir. 

İnternet sitenizi analiz ederken dikkatle incelemeniz gereken detaylardan biri de site trafiğinin yoğunluğudur. Site trafiği çok yüksek değilse ancak ziyaretçilerin çoğu müşteriye dönüşüyorsa buradaki sorun; sitenizin ikna ediciliği, ürün çeşitliliği ya da fiyatlandırma politikası değildir. Site bilinirliğinin artması gerekir. Sitenizi daha geniş kitlelere tanıtmak ve trafiğinizi artırmak için çeşitli yöntemlere başvurabilirsiniz. Başvurabileceğiniz en etkili yöntem, reklamdır. İnternet sitenizi daha geniş kitlelere reklam aracılığıyla tanıtarak ziyaretçi sayınızı artırabilir ve bu sayede daha yüksek satışlar yapabilirsiniz. SEO çalışmaları da tercih edebileceğiniz bir diğer yöntemdir. Organik sonuçlar vermeleri sayesinde kullanıcıları sitenizden alışveriş yapmaya daha fazla ikna eden SEO çalışmaları, arama motoru sonuçlarında ön sıralarda çıkmanızı ve bu sayede müşteri adaylarınızın dikkatini kolayca çekebilmenizi sağlar. Müşterilerinize sitenizi daima hatırlatmanız da son derece önemlidir. Müşterilerinize e-bülten yollayarak ve yeni kampanyaları haber vererek satışlarınızı ortalamanın üstünde bir ivmeyle ilerletebilirsiniz.

Büyüme Sürecinde Ödeme Alma Yönteminin Önemi

En çok tercih edilen e-ticarette büyüme yöntemleri arasında, ödeme yöntemlerini kolay ve güvenli bir hâle getirmek de yer alır. E-ticaretle alışveriş yapmayı tercih eden kullanıcıların en çok önemsediği konuların başında ödeme güvenliği ve sürati gelir. Ödeme işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabildiği internet siteleri, rakiplerinin bir adım önüne geçer. Bu nedenle de e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren sitenizi hızlı bir şekilde büyütebilmeniz için ödeme seçeneklerinizin müşterileriniz için yeterli olup olmadığını analiz etmenizde yarar bulunur. Bu noktada dikkat edeceğiniz en önemli nokta, sitenizdeki sayfaların tekil ziyaret sayılarıdır. Eğer ürün sayfaları ve ödeme adımları yüksek oranda görüntüleniyor ancak tamamlanan satın alma işlemleri bu görüntülenme sayılarının altında kalıyorsa müşteri adaylarınız ödeme sisteminden korkuyor olabilir. Bu sorunu aşmak için daha güvenli ödeme yöntemlerine yönelebilirsiniz.

Sitenizin ziyaretçilerine ödeme konusunda son derece güvenli bir seçenek sunmak isterseniz ParamPOS avantajlarından yararlanabilirsiniz. ParamPOS’u tercih ederek internet siteniz için son derece güvenli bir sanal POS altyapısına kavuşabilir, böylece müşterilerinizin kredi kartı, banka kartı, sanal kart ve ödeme kartı gibi seçeneklerin tümüyle rahatça alışveriş yapabilmesini sağlayabilirsiniz. ParamPOS altyapısı sayesinde siz de büyük avantajlar elde edebilir ve satış işlemlerinizin etkisini artırabilirsiniz. ParamPOS’u seçerek Türkiye’nin en düşük komisyon oranından yararlanabilir ve kârınızı yükseltebilirsiniz. ParamPOS aracılığıyla tamamlanan işlemlerde paranızı dilediğiniz an kolayca tahsil edebilir, bu sayede şirketinizin nakit akışını hızlandırarak daha güçlü bir hâle getirebilirsiniz. ParamPOS’u şimdi seçin, e-ticaret dünyasında rakiplerinizi geride bırakın!

Comments are closed.