ManpowerGroup 2023 Yetenek Açığı Araştırma Raporu’na göre küresel yetenek açığının son 16 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı ve işverenlerin 5’te 4’ünün ihtiyaç duydukları yetenekleri bulmakta zorlanıyor. Türkiye’nin yetenek açığı oranı ise %72 oranında seyrediyor.

Yetenek açığına yönelik köklü ve sürdürülebilir çözüm modellerinden birini de yetenek havuzlarının yeniden inşa edilmesi ve bunun için öğrenme ve gelişmeye yatırım yapılması modeli oluşturuyor.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı talebini ülkemizin yarınları olan gençlerimizin üstün potansiyeli ile buluşturmak üzere; T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın vizyonları ve T.C. Marmara Üniversitesi iş birlikleri ile TÖDEB Fintek Çırağı Programı’nı  hayata geçiriyor.

Bir akademik yıla yayılacak ve 28 haftadan oluşması planlanan bu Program’ın ilk yarısında, mevzuat (uyum) ve iş geliştirme temelli dersler ile geliştirilmiş bir müfredatla T.C. Marmara Üniversitesi akademisyenlerinin liderliğinde hayata geçecek. Sektör deneyimlerinin de aktarılmasının hedeflendiği derslerde, TÖDEB’in yönlendirmeleri ile sektörden çeşitli uzmanlar da konuşmacı olarak ağırlanabilecek.

Program’ın ikinci yarısında ise, Program katılımcısı gençlere, TÖDEB üyesi ödeme ve elektronik para kuruluşlarımızda – deneyimleyerek öğrenme modelinin önemli bir uygulaması olan – staj fırsatları sağlanacak olup; tüm bu süreç ise TÖDEB tarafından koordine edilecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Program’a Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle, ilk yılında 100 gencimiz kabul edilecek. Aşağıdaki şartların sağlanması programa katılmak için yeterli

  • T.C. vatandaşı,
  • Başvuru tarihi itibariyle henüz 30 yaşını doldurmamış,
  • 2023-24 eğitim yılı için ilan edilen TÖDEB Fintek Çırağı Programı 2023 – 24 Akademik Yılı Başvuru ve Kabul Kılavuzu’nda belirtilen diğer başvuru koşullarının tümünü sağlayan,
  • Finans teknolojileri alanında çalışmaya istekli ve kendisini geliştirmeye kararlı

Başvurular, 04 – 21 Eylül 2023 tarihlerinde T.C. Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM) sembys üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Başvuru sistemi 21 Eylül 2023 Perşembe günü saat 17.00’de erişime kapanacak.  Elden ya da e-posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvuru sistemi için https://sembys.marmara.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için, MÜSEM Kayıt İşleri’ni hafta içi 9:00 – 16:30 saatleri arasında, 0(216) 7771623-24-25 no.’lu telefondan arayabilirsiniz.

Program hakkında detaylı bilgi için https://www.todeb.org.tr/detay/fintek-ciragi-programi-icerik/459/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Comments are closed.