Serhan Bey, sektörünün öncü markası Param’ın kuruluş hikayesini sizden dinleyebilir miyiz? Başarılarla dolu yolculuğunuzun kilometre taşlarını okurlarımıza hatırlatabilir misiniz?

Param’ın kuruluşu 2014 yılı olarak görünse de faaliyetlerimiz 2004 yılına kadar uzanıyor. Sektöre ön ödemeli kart alanında örnek olabilecek bir ürün olan BaroKart ile adım attık. Sırasıyla AdaletKart ve TÜRMOBKart projelerini gerçekleştirdik. 2015 yılında BDDK’dan aldığımız faaliyet izni sonrasında MasterCard, Troy, Visa ve Discover lisanslarıyla beraber birçok ortak markalı kart projesine imza atarak fintech dünyasında milyonlarca kullanıcıya hizmet veren bir kuruluş olduk. Bu alanda yaptığımız iş birliklerimiz sektörümüz ve bizim için bir kilometre taşı oluşturuyor. Bu iş birliklerimizle sektörümüze yepyeni bir iş modeli kazandırmış olduk.
Ön ödemeli kart alanındaki büyümemiz de ivme kazandı. 2022 yılının ilk çeyreğinde 2021 yılının ilk çeyreğine göre, işlem adetinde %312,76, işlem hacminde ise %501,5 artış gösterdik. Toplam kart adetimiz 2021 yıl sonu itibariyle 5,6 milyon iken 2022 yılı ilk çeyreğinde 5,9 milyona ulaştı.
Diğer tarafta ParamPOS ürünümüzde de yüksek büyüme oranlarımız aynı şekilde devam ediyor. Mart sonu itibariyle son bir senede ParamPOS’tan geçen işlem hacmi önceki senenin aynı dönemine göre %179 artış gösterirken işlem adedinde de bu artış %172 oranında. Aynı zamanda, 2022 ilk çeyrekte 2021 ilk çeyreğe göre ParamPOS’tan geçen işlem hacmi %80, işlem adedi ise %23 arttı.

Lansman filminizi yayınladınız. Bu filmde öncelikleriniz nelerdi?

Filmimizle, Param’ın kurumsal ve bireysel kullanıcılarına sunduğu çözümlerine dikkat çekmek istedik. ParamKart’ın nakit iade avantajına ve ParamPOS’un düşük komisyon oranları ve anında tahsilat imkanına da vurgu yaptık. Param’ın yenilikçi ve teknolojik yapısını yansıttığımız filmimizde; kullanılan efektler, sahne geçişleri ve jingle ile de bu yapıyı destekledik.

Filminiz ile birlikte ‘Paradan Fazlası’ sloganıyla tüketici ilk kez karşılaştı. Bu slogan Param’ı nasıl anlatıyor?

ParamKart ile birçok popüler markada nakit iade avantajı ile bireysel müşterilerimizin harcarken kazanmalarını, ParamPOS’la ise anında tahsilat imkânı ve düşük komisyon oranlarıyla kurumsal müşterilerimizin işlerini büyütmelerini sağlıyoruz. Bu sebeple Param’ın tüketiciyle ilk buluşmasında ‘paradan fazlası’ sloganıyla iletişim kurduk.

Can Bonomo’nun başrolünde yer aldığı lansman filminizin detaylarını paylaşabilir misiniz?

Finansal ihtiyaçlarını karşılamak isteyen herkesin, ödeme aldığında veya ödeme yaptığında birçok seçeneği olduğunu biliyoruz. Lansman filmimizde de bu anların tümüne yer verdik. ParamKart ve ParamPOS ürünlerimizin sunduğu finansal avantajlarla kullanıcılarımızın her anında yanında oluyoruz. Filmde Can Bonomo’nun çözüm sunduğu konulara odaklanırken Param’ın dinamik dünyasını yansıttık. Tüm kullanıcılarımızın finansal çözümler ve avantajlar ile her anlarında yanlarında olduğumuza ve her zaman daha fazlasını sunduğumuza dikkat çekmek istedik.

Comments are closed.