2021 yılı finansal teknoloji sektörü verilerine göre ParamPOS işlem hacminde %334 büyüme gerçekleşti. ParamKart ile yapılan alışverişlerde ise %144 artışla yeni bir rekora imza atılmıştır. 

Türkiye’nin lider sanal pos çözümü ParamPOS, 2021 yıl sonu finansal verilerini paylaştı. Rapora göre ParamPOS; 2021 yılında işlem hacminde %334  büyüme sağladı. Aynı zamanda yapılan işlem sayısında da %577 gibi rekor bir büyümeye ulaştı.

Yıl sonu FinTech sektör raporunda öne çıkan bir diğer rekor büyümeyse ParamKart’la gerçekleşti. 2021 yılında, ParamKart ile gerçekleştirilen işlemler %144 artış gösterirken, işlem adedinde ise %142’lik büyüme kaydedilmiştir. Yılın en yüksek işlem hacmine sahip ilk üç sektörü akaryakıt istasyonları, market, alışveriş merkezleri ve giyim aksesuar oldu. Tüm işlemlerin toplam sepet ortalaması ise 82,65 TL olarak hesaplanmıştır.

Sunulan raporda tüketici darvanış analizlerine de bulunmaktadır. Bunlara göre, 2021 yılında ParamKart ile en çok işlem yapılan gün Pazartesi oldu. En fazla işlem gerçekleşen saatler 09.00-09.30 olarak kaydedilmiştir. 2020 yılında ise en fazla işlem yapılan zaman Salı günü, 11.30-12.00 saatleri arasındaydı. 

ParamPOS’tan Geçen En Yüksek İşlem Hacmi Pazaryerlerinde Oldu.

2021’de işlem hacmini en fazla artıran sektör, %703’lük artışla pazaryeri oldu. 

Pazaryeri sektörünü ise sırasıyla hizmet, video, eğlence ve oyun gereçleri kategorileri takip etti. İşlem adedini %693 artıran Pazaryerleri; en yüksek işlem adedine sahip ilk 5 sektör arasındaki liderliğini korudu. 

Yemek ve Mobilya Harcamalarında Büyük Bir Artış Gerçekleşti.

Yemek harcamalarının işlem adedi %979 büyürken mobilya harcamalarının işlem adedi %797 büyüdü.

Sepet ortalamasının 302 TL olduğu 2021 yılı verilerinde, taksitli işlem sayısına yönelimde %650 artış gerçekleşti. Bu artış, sadece tek çekim ödeme seçeneğinde ise %565 oranında gerçekleşti. 

Param Kurucusu Emin Can Yılmaz: “2021 Yılı Rekor Üstüne Rekor Büyümeyle Kapandı.”

2021 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Param Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz; “Türkiye’nin FinTech öncüsü olan Param markamızla sektördeki liderliğimizi bir kez daha kanıtladık. ParamPOS işlem hacmi, 2020 yılına oranla %334 büyüdü. ParamKart ile yapılan işlemlerde, geçen yıla oranla %144 kat artış kaydettik. Tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yaptığımız geliştirmelerin ve ortaya koyduğumuz emeğin olumlu geri dönüşlerini görmekteyiz. Bunlarda bize gurur ve motivasyon veriyor. Kuveyt Türk Bankası’nın aramıza katılmasıyla bugün toplamda 22 banka ve 9 kart markasıyla anlaşmalı hizmet veriyoruz. Param kullanıcılarına en iyi hizmeti verebilmek için altyapımızı sürekli geliştiriyoruz. Param bu konuda insan kaynağına önemli yatırımlar yapmaktadır. Geçmişte bankaların üstlendiği tahsilat, ödeme, mikro kredilendirme gibi birçok konuda fintech’ler söz sahibi olmaya başladı bile. 2024 yılına kadar, bankalar da dahil olmak üzere tüm finansal kuruluşlar içerisinde ilk 10’da yer alma hedefimize emin adımlarla yürüyoruz.” sözlerini paylaştı. 

2021 yılı Finanasal Teknoloji Sektörü Lideri Param Rekor Kırdı. Fintek Lideri, Fintech sektör lideri

Comments are closed.