Fintek’in lideri Param, 2023’ün ikinci çeyreğinde elde ettiği finansal sonuçları açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde ParamKart ile gerçekleşen işlem adedi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 1.880, işlem tutarı ise yüzde 2.668 tutarında artış kaydetti. ParamPOS’un ise yılın ikinci çeyreğinde işlem hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 303, işlem adedi ise yaklaşık yüzde 86 büyüdü. 

Türkiye’nin en değerli fintek şirketi Param, büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam ediyor. ParamKart ve ParamPOS ürünleri, 2023 yılının ikinci çeyreğinde kaydedilen rekor büyüme oranlarıyla sektöre öncülük etmeyi sürdürüyor.

FinTech Lideri Param, 2023 yılı ikinci çeyrek verileri

Dijital Ürünler, Bakkallar ve Süpermarketler, Benzin ve Akaryakıt İstasyonları ParamKart ile En Çok Harcama Yapılan Sektörler Oldu

ParamKart ile yapılan işlem adedinde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 1.880, işlem hacminde ise yüzde 2.668 oranında büyüme sağlandı. ParamKart ile en fazla harcama yapılan sektörlerin sıralaması, tüketicilerin kullanım alışkanlıklarını da ortaya çıkardı. Verilere göre ParamKartlılar en çok “Dijital Ürünler” alanında harcama yaptı. 2023’ün ikinci çeyreğinde ikinci sırada “Bakkallar ve Süpermarketler”, üçüncü sırada ise “Benzin ve Akaryakıt İstasyonları” yer aldı. En fazla harcama yapılan ilk üç sektörü, “Elektronik Beyaz Eşya” ve “Giyim Aksesuar” sektörleri takip etti.

En Çok Harcama 4 Nisan Salı Günü Yapıldı

2023’ün ikinci çeyreğinde ParamKart ile yapılan en çok harcamanın 4 Nisan Salı günü yapıldığı görülürken, ortalama sepet tutarındaki artış ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 752 büyüdü.

İstanbulluların Tercihi ParamKart Oldu

ParamKart ile 2023 yılının ikinci çeyreğinde yapılan harcamaların büyük çoğunluğu, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi İstanbul’da gerçekleşti. Harcama oranlarında İstanbul’u sırasıyla; Ankara, Bursa, Londra ve İzmir izledi.

ParamPOS’ta Yükseliş Devam Ediyor

ParamPOS’un yılın ikinci çeyreğindeki işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 303 artarak 27 milyar TL’ye ulaştı. POS çözümü ile yapılan işlem adedi ise yaklaşık yüzde 86 büyüyerek 38 milyon TL’ye ulaştı.

ParamPOS aracılığıyla 2023’ün ikinci çeyreğinde yapılan işlemlerin yüzde 31’i taksitli, yüzde 69’u tek çekim olarak gerçekleşti. Ortalama sepet tutarı geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 116 büyürken, en çok harcama 10 Mayıs Çarşamba günü yapıldı. Banka kartı işlem hacmi geçtiğimiz yıla göre yüzde 377, kredi kartı işlem hacmi ise yüzde 323 arttı.

ParamPOS ile en çok harcama yapılan sektörler; “Muhtelif Perakende Satış Dükkanları”, “Sigorta Satışı, Sigortalama ve Primler”, “Bakkallar ve Süpermarketler”, “Video Eğlence Oyun Gereçleri” olarak sıralandı. 

Param Kurucu ve CEO’su Emin Can Yılmaz yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşen büyüme oranlarıyla ilgili: “2023’ün ilk çeyreğini, faaliyet alanlarımızda gerçekleştirdiğimiz büyüme rekorlarıyla geride bırakırken, ikinci yarıda da elde ettiğimiz sonuçları katlayarak  başarımızı sürdürdük. Finansal alanda hayata geçirdiğimiz ileri teknolojilerimizle, Türkiye’nin yanı sıra hedeflediğimiz Avrupa ülkelerinde de yatırımlar yaparak varlık gösteriyoruz. Yatırımlarımızla yakaladığımız sinerji ile sektörün diğer güçlü oyuncularıyla gerek ulusal gerek uluslararası pazarlarda daha etkin rekabet edeceğine inanıyoruz. Teknoloji gücümüz, uzman ekibimiz, AR-GE birikimlerimiz çerçevesinde ürün ve hizmetler geliştirerek, fark yaratan yeniliklere imza atacağız. Param; yatırım yapmaya, ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmaya devam edecek” dedi.

Comments are closed.