Günümüzde, işletmelerin başarılı bir şekilde faaliyet göstermesi için online ödeme sağlayıcı sistemlerine entegre olmaları son derece önemlidir. Müşterilerin güvenli ve kullanıcı dostu bir ödeme deneyimi yaşaması, işletmelerin büyümesi ve rekabet avantajı elde etmesi için vazgeçilmezdir. İşletmenizin ihtiyaçlarını karşılayan bir ödeme sağlayıcısı kullanmak lokasyon harici satışlarınızda önemli bir faktördür. Bugün farklı şehirlere hatta ülkelere satış yapabilmenizin en büyük destekçisidir.

En düşük sanal pos komisyon oranı Param'da.

Ancak, doğru çevrimiçi ödeme sağlayıcısını seçmek, işletmenizin geleceği açısından kritik bir karardır.  Online satış kanallarında yeni bir atılım mı gerçekleştiriyorsunuz? ya da daha iyi bir online ödeme sağlayıcı mı arıyorsunuz? Bu nedenle, bu makalede, çevrimiçi ödeme sağlayıcı seçerken dikkate almanız gereken 4 önemli ipucunu sizinle paylaşacağız.

Online Ödeme Sağlayıcıları: Çoklu Ödeme İmkanı

İşletmenizi genişletmek istediğinizde size fayda sağlayacak en önemli yönlerden biri ödeme yöntemidir. Online ödeme yönteminizin birden fazla yöntem sunması büyük avantaj sunmaktadır.

Küresel ödeme yöntemlerini araştırarak size sunabileceği olanakları listeleyin. Belirli yerel pazarları hedeflemek istiyorsanız, yerel ödeme seçenekleri ve para birimlerinin dahil edildiğinden emin olun.

Ödemeler söz konusu olduğunda, hedeflenen sağlayıcınızın yetkilendirme veya başarı oranlarını anlamak, bunların işletmeniz için uygun olup olmadığına karar vermenize de yardımcı olabilir. 

Güvenlik Özellikleri

Online ödeme sağlayıcısı tercih ederken işletmenizin ve müşterilerin güvenliği açısından koruma özelliklerine dikkat etmelisiniz. Örneğin; PCI DSS uyumluluğu, dünya çapında kart ödemeleri için zorunludur. En yüksek PCI düzeyi sertifikasına sahip bir sağlayıcı ile çalışmak, şirketinizin uyumluluk durumunu kolaylaştırabilir.

PCI DSS (Ödeme Kartı Endüstrisi Veri Güvenliği Standardı), ödeme kartı endüstrisinin veri güvenliği standardıdır. Bir hizmetin kart numarası, son kullanma tarihi ve CVV kodu gibi bilgileri kontrol etmesi durumunda karşılaması gereken kriterlerin bir listesini içeren dokümantasyondur.

Uyumluluğun ötesinde, deneyimli ödeme sağlayıcıları, satıcı mağazalarını adres doğrulama sistemleri, tokenizasyon, dinamik 3D Secure, yapay zeka destekli ve manuel inceleme süreçleri gibi dolandırıcılık koruma araçlarıyla donatmalıdır. Çünkü bu araçlar işletmenizi dolandırıcılık karşısında önemli ölçüde koruma altına alacaktır.

Entegrasyon Yöntemleri

Online ödeme sağlayıcılarının e-ticaret altyapınız ile kolay entegre edilmesi önemlidir. Sağlayıcınız, teknoloji yığınınızın geri kalanıyla sorunsuz bir şekilde uyum sağlamalıdır. Kolay veri toplama, ERP, CRM veya PIM’inizle sorunsuz entegrasyona izin vermelidir.

Sanal POS Nedir? Kullanım avantajları nelerdir, nasıl alınır gibi aklınıza takılan temel sorularınızın cevaplarını “Sanal Pos Nedir?” blog yazımızda bulabilirsiniz.

Ayrıca, seçtiğiniz ödeme sağlayıcısının bir geliştirme kitine sahip olduğundan emin olun. Böylece kendi yazılım geliştirme ekibiniz için entegrasyon sürecini kolaylaştırmış olursunuz.

Tam esneklik ve kontrol için API entegrasyon seçeneklerine sahip olmanız önemlidir.

Maliyet Verimliliği

Online ödeme sağlayıcı seçerken maliyet verimliliği işletmeler için önemli konuların başında gelmektedir. Bu nedenle sağlayıcınızın talep ettiği işlem ücretlerini değerlendirin ve alternatifler ile karşılaştırın. Güvenli ödeme standartlarına uygunlar mı? Dolandırıcılığa karşı koruma araçları mevcut mu? Otomatik faturalandırma ve birden fazla ödeme yöntemi sağlayabiliyorlar mı? E-ticaret mağazanıza sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir mi? Maliyet verimliliği değerlendirilirken bu dengeleri göz önünde bulundurmalısınız.

Artık, en uygun ödeme sağlayıcısını seçerken değerlendirmeniz gereken önemli temel özelliklere sahipsiniz. Dilerseniz tüm bunlarla uğraşmadan size hızlı ve güvenli çözüm sunan ParamPOS ürününü inceleyip 24 saatte aktif edebilirsiniz.

22 banka entegrasyonumuzla tüm bankalar tek bir posta, ParamPOS’a hemen başvurun.

Comments are closed.