Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için en iyi teknolojiye sahip ödeme altyapısı çözümü arıyorsanız, ParamPOS ürünü tam da sana göre. Sanal POS nasıl alınır, başvuru için gerekli belgeler nelerdir, sanal POS komisyon ücretleri gibi tüm aradıkların burada. 

Öncelikle, sanal POS’un ne olduğunu anlamak önemlidir. Sanal POS, müşterilerin kredi kartı veya banka kartı bilgilerini kullanarak online ödeme yapabilmelerini sağlayan bir elektronik ödeme sistemidir. Bu sistem sayesinde, işletmeniz online alışverişlerde güvenli ve hızlı ödeme seçenekleri sunabilir. Sanal POS hizmeti kullanıcının ve işletmelerin bilgi güvenliğini sağlar. Standart POS kullanımının işleyişi ile aynı mantıkta çalışır. Online alışveriş süreçlerinde kullanıcıların güvenli bir şekilde hizmet ya da ürün almalarına imkân tanır.

Nasıl Sanal POS Alırım?

İşletmenin gelişmiş teknolojiden faydalanmasını ve sınırlarını aşmasını istiyor olabilirsin. Bazı altyapı gereksinimlerini karşılaman ve tüketicilere ulaşabilmen gerekir. Ulaşmayı hedeflediğin kitlelere güvenle satış yapabilmek için ödeme sağlayıcısına ihtiyacın olacak. Sanal POS hizmeti almak için, BDDK’nın yetkilendirdiği kurumlara başvurmalısın. Web POS alırken ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sana sunulan avantajlara göre karar vermen önemli.

Sanal POS sahibi olmak için belirli adımları takip etmeniz gerekmektedir. İşte sanal POS nasıl alınır sorusunun cevabı:

Kurum Seçimi: İlk adım olarak, güvenilir bir banka yada finansal kuruluş seçmeniz gerekmektedir. İlgili kurumla iletişime geçerek sanal POS hizmeti almak istediğinizi belirtmelisiniz. Bu noktada en avantajlı oranları araştırarak iletişime geçmeniz oldukça önemli.

İşletmene özel işlem ücretleri ve düşük komisyon oranları sunan ParamPOS ile hemen tanışmak için tıkla.

Belge ve Başvuru Süreci: Sanal POS için istenen belgeleri hazırlamanız gerekir. Genellikle kimlik belgesi, vergi levhası, imza sirküleri gibi belgeler talep edilmektedir. Sık talep edilen belgeleri aşağıda listeledik ancak bazı kurumların talepleri farklılık göstermektedir.

Teknik Entegrasyon: Sanal POS’unuzun işletmenizin web sitesine entegre edilmesi gerekmektedir. Ödeme altyapı sağlayıcının ileteceği teknik dokümantasyonu takip ederek, sanal POS’u sitenize entegre edebilirsiniz. Bu adımda, web sitenizin güvenliği ve ödeme sayfasının kullanıcı dostu olması önemlidir.

Test Süreci: Sanal POS’un doğru bir şekilde çalıştığından emin olmak için test sürecini tamamlamanız gerekmektedir. Sanal POS Firmasının size sağlayacağı test kartlarıyla, gerçek ödeme işlemlerini taklit eden testler yaparak sistemi test edebilirsiniz.

Aktivasyon: Test sürecini başarıyla tamamladıktan sonra, altyapı sağlayıcı sanal POS’unuzu aktive edecektir. Bu aşamada, işletmenizin bilgileri ve banka hesap numaranız gibi detaylar kaydedilecektir.

Ödeme Almaya Başlama: Sanal POS sistemi aktive olduktan sonra, müşterileriniz online ödeme yapabilmektedir. Böylece siz de ödemeleri kabul edebilirsiniz. Ödeme kabul etme ve sonrası için gerekli tüm süreçleri hizmet sağlayıcı ile detaylı görüşebilir yada sitesinden bilgi edinebilirsiniz.

Sanal POS için Şirket Gerekli mi?

Online POS hizmetinden faydalanmak isteyen bireylerin, yani kişilerin, doğrudan şahsi olarak sanal POS cihazı alması mümkün değildir. Sanal POS hizmetini kullanabilmek için bir işletmenin bulunması gerekmektedir.

Bu nedenle, bireylerin sanal POS hizmetinden faydalanmak istemesi durumunda, şirket kurarak veya mevcut bir işletme adına başvuru yaparak bu hizmeti kullanabilirler. Şahıs şirketi kurmak veya mevcut bir şirketi kullanmak, sanal POS hizmeti için gerekli belgelerin ve prosedürlerin yerine getirilmesini sağlar.

Vergi Levhası Olmadan Sanal POS Alınır mı?

Ne yazık ki, vergi levhası olmadan sanal POS almak mümkün değildir. Vergi levhası olmayan bir işletme, yasal olarak ödeme alamaz ve bu nedenle sanal POS hizmeti sağlayıcıları tarafından kabul edilmemektedir. Vergi levhası almak, işletmelerin yasal statüsünü gösterdiği gibi, işletmelerin vergi yükümlülüklerini de yerine getirmelerini sağlar.

Sanal POS için Gerekli Belgeler

İşletmen için sanal POS almak için bazı belgeleri sağlayıcı kuruma sunman gerekir.

Sizden, başvuru sürecinde talep edilebilecek sanal POS için gerekli evraklar;

  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Kimlik Fotokopisi
  • Yerleşim Yeri Belgesi/ İkametgâh (Şirket Yetkilisi Adına)
  • IBAN Bilgisi (Dekont veya Ekran Görüntüsü)
  • İlgili Döneme Ait Geçici Vergi Beyannamesi

Sanal POS Başvurusu Nasıl Değerlendirilir?

Ön başvuru sonrasında detaylar için müşteri temsilcisi ile görüşme sağlayabilirsin.

Eksiksiz bir şekilde evrakları Sanal POS sağlayıcısına iletmen halinde aşağıdaki aşamalara dikkat edilmektedir.

  • Sanal POS’un kullanılacağı sitede kart ile ödeme seçeneği bulunmalıdır.
  • Güvenlik politikası ve gizlilik taahhüdü hakkında bilgilendirme sayfan olmalıdır.
  • Siteye erişim sorunsuz olmalı ve ödeme sayfası adımları sorunsuz çalışmalıdır.
  • Firmaya ait önemli bilgiler (adres, unvan, e-posta v.b.) güncel ve eksiksiz olmalıdır.
  • Kullanıcıların iptal & iade ve garanti koşullarına ilişkin haklarını gösteren bilgiler yer almalıdır.

Sanal POS Komisyonu

İşletmen için en ideal çözümleri ararken maliyetlerin neye ulaşacağını kestirmen önemlidir. Sanal POS komisyon oranları da bunlar arasında ek maliyet olarak sana yansıyacak bir giderdir. Fiziksel POS cihazlarına kıyasla işletmen için daha ekonomik ve uygundur. Ödeme altyapısı seçerken işlem ve komisyon ücretlerine dikkat etmen gerekir.

ParamPOS ürünü en uygun komisyon seçenekleri ile işletmelerin gider kalemlerini azaltıyor. En uygun Sanal POS komisyon oranları ile işletmene özel çözümler Param’da. İşlem ücretleri ve komisyon oranlarını belirlemek için hemen Ücretsiz Sanal POS Başvurusu yap, müşteri temsilcimiz en kısa sürede sana ulaşsın.

Comments are closed.